Ce subiect poate fi tratat într-o consultație juridică online?
Într-o consultare juridică online, pot fi tratate diferite cazuri, precum:
Dreptul civil în domeniul moștenirii:
- vocația succesorală;
- testamente;
- moșteniri legale și testamentare;
- anularea certificatelor de moștenitor;
- anularea testamentelor;
- componența moștenirii;
- nedemnitatea;
- dezmoștenirea;
- inventarul bunurilor succesorale;
- omologarea convenției între moștenitori.
Dreptul familiei:
- informații despre divorț (administrativ, notarial, în instanță);
- soluții pentru conflictele care implică divorțul;
- împărțirea proprietății;
- pensia alimentară;
- custodia copiilor minori.
Soluționarea alternativă a conflictelor:
- metode alternative și consensuale de soluționare a conflictelor;
- acorduri extrajudiciare;
- probleme ridicate de custodia comună;
- înstrăinarea parentală
- stabilirea paternității
- drepturile concubinilor;
- împărțirea consensuală a bunurilor comune.
Drept imobiliar:
- soluții la problemele dintre chiriasi si proprietari;
- analiza clauzelor contractelor de închiriere;
- întârzieri la livrarea proprietății sau plata chiriei.
Dreptul muncii:
- clarificarea îndoielilor cu privire la contractele de muncă individuale;
- rezilieri ale contractelor de muncă;
- concedieri;
- demisii;
- hărțuiri la locul de muncă.
Cum funcționează acest tip de serviciu : consultanța online juridică?
În ceea ce privește orice problemă juridică de dreptul familiei, serviciul de consultanță juridică online funcționează exact la fel ca și o întâlnire față de față la birou. În ambele cazuri, se stabilește un onorariu decent pentru formalizarea prestării serviciului avocațial.
În general, consultația online poate fi convenită pe baza de contract orar, subiect abordat sau un număr fix lunar, în funcție de preferințele tale.
Cu instrumentele disponibile astăzi, cum fi Zoom, platforme de date și e-mail, Telegram, WhatsApp, costurile de tipărire și telefonul nu mai există, fiind integrate în serviciile juridice online.
Această modalitate de consultare nu aduce niciun impediment legal sau etic și, în plus, ajută la prevenirea situațiilor litigioase. Scopul este să se asigure un serviciu calitativ care să te satisfacă pe deplin, evitând orice neplăcere și sentiment de nedreptate pe întreaga perioadă de colaborare.
Îți stau la dispoziție pentru a-ți oferi sprijinul necesar și soluții adaptate situației tale concrete.
Ca în orice domeniu, inclusiv în materia dreptului civil, este mai bine să previi decât să vindeci!
Consultanță juridică la birou sau online, care este diferența?
Diferența dintre cele două forme de consultanță juridică (la birou versus online) este tocmai modul în care se va desfășura întâlnirea dintre avocat și client.
Spre deosebire de abordarea tradițională față în față la birou, în consultanța juridică online față în față (1:1) îndrumarea se realizează prin mediul digital, atunci când se renunță la prezența clientului și a avocatului în același spațiu fizic. Prin urmare, noua tendință nu doar în țara noastră, ci și în lume este în prezent ca orele de consultanță juridică în materie civilă să se desfășoare într-un spațiu virtual împărtășit de comun acord de ambele părți: avocat și client.
Acum, este clar pentru oricine că consultanța juridică virtuală la domiciliu reduce costurile pentru client, întrucât serviciul efectuat online cere doar ca atât avocatul, cât și clientul să fie conectați concomimtent la o rețea de internet stabilă și să aibă disponibilitatea de a folosi un laptop, tabletă sau chiar un telefon mobil smartphone de bună calitate. Astfel, consultarea virtuală va fi posibilă prin aplicații precum Zoom sau WhatsApp, ca să dăm doar două exemple.
Totuși, este esențial să subliniem importanța ca clientul să înțeleagă diferența dintre consultarea avocațială online și consultanța juridică tradițională. În cadrul consultației se prezintă soluții la întrebările propuse de client într-o singură ședință fără a fi nevoie de cercetare si colectare a unor date specifice caracteristice unui proces. Cel puțin uneori, va fi necesară o întâlnire fizică sau acces la documentele aflate în discuție, dacă este vorba de o speță foarte complexă.