Divorț notarial: 10 motive amuzante. Hai să ne despărțim civilizat!
Divorț notarial? Ei bine, da!Cine a spus că divorțul trebuie să fie întotdeauna un proces plictisitor și tensionat care să se desfășoare într-o sală de judecată prăfuită? Ei bine, am o veste bună pentru voi, doamnelor! În ultimul deceniu, divorțul notarial a devenit o opțiune tot mai populară pentru cuplurile care doresc să se despartă în mod prietenos și fără să sufere prea mult. Acest proces rapid și lipsit de drame poate fi chiar distractiv (ce-i drept, într-un fel bizar!), și tocmai de aceea am pregătit pentru voi o listă de 10 motive amuzante pentru care divorțul notarial este cu mult peste divorțul la instanța de judecată.  
  • Adio drame în sala de judecată!

Să fim serioși, nimeni nu vrea să se transforme într-un personaj dintr-un serial de televiziune în timpul divorțului. Prin divorțul notarial, scapi de toate acele discuții tensionate și replici jignitoare. Cu un notar prietenos și relaxat, veți putea evita toate acele momente penibile și neplăcute pe care le-ai vedea în filmele cu divorțuri clasice.  
  • Economisești bani pentru vacanțe exotice în loc de taxe de judecată și de avocat!

Știm cu toții că divorțul poate fi extrem de costisitor. Dar aici vine divorțul notarial ca salvator al portofelului tău! Ești gata să economisești o grămadă de bani pe care altfel i-ai da pe taxe de judecată și onorariul de avocat? Poți folosi acești bani pentru a-ți planifica vacanța de vis, o croazieră pe Dunăre sau poate pentru a-ți cumpăra outfit-urile pe care le-ai amânat de-a lungul anilor ca să ți le cumperi.  
  • Nu vrei niciun judecător morocănos care să te judece și nici unul extrem de tânâr! Mai bine un divorț notarial!

  Să recunoaștem, nu toți judecătorii sunt fermecători și simpatici. De fapt, mulți dintre ei par că și-au pierdut orice urmă de umor și bună dispoziție în sala de judecată. Cu divorțul notarial, poți avea parte de un notar jovial și prietenos care te va face să te simți ca și cum ai sta la o cafea cu un prieten vechi. Asta pentru că notarul îl poți alege tu personal, nu hazardul, precum se întâmplă în instanță!  
  • Spui adio rufelor spălate în public!

  Ai vrea să-ți împărtășești dramele personale și secretele de familie cu un întreg tribunal, plus publicul prezent în sala de judecată? Probabil că nu. Divorțul notarial îți oferă intimitatea și confidențialitatea pe care le meriți în timpul acestui eveniment delicat din viața ta.  
  • Rezolvi lucrurile rapid și fără formalități inutile

  Dacă vrei să-ți recapeți libertatea în cel mai scurt timp posibil, divorțul notarial este soluția pentru tine. Fără procese lungi și documente interminabile care să-ți dea bătăi de cap. În loc de asta, vei avea parte de o procedură rapidă și simplă care te va elibera de obligațiile față de fostul partener într-un timp record.  
  • De ce un divorț notarial? Nu există riscul să regreți rochia albă de mireasă sau smoking-ul negru de ginerică pe care tu i l-ai ales la nuntă!

  La divorțul notarial, nu vei fi nevoit să te îmbraci elegant, ca pentru sala de judecată, așa cum se întâmplă în filme. Poți veni așa cum ești, într-un tricou comod și blugi rupți. Nu trebuie să îți mai faci griji că vei regreta alegerile vestimentare pentru acest eveniment. Nu va exista nicio fotografie solemnă în fața instanței, notarul nu îți va face observații și publicul din sală nu îți va comenta alegerea vestimentară de divorț.  
  • Găsești o soluție amiabilă inclusiv pentru custodia animalelor de companie, nu doar despre unde vor locui copiii minori, cine va exercita autoritatea părintească

  Dacă ai un animal de companie (cățel, pisicuță sau altă lighioană de casă), divorțul notarial te poate ajuta să găsești o soluție echitabilă și pentru custodia lui. Într-o atmosferă relaxată și fără tensiuni, poți discuta despre nevoile și preferințele voastre, ale tale și ale lui. Iar în final poți ajunge la un acord care să fie inclusiv în interesul animalului vostru de companie. Asta fără să atragi dezaprobarea publicului dintr-o sală de judecată.  
  • Petrecerea după un divorț notarial, cea mai neobișnuită petrecere!

  De ce să privim neapărat divorțul ca pe un eveniment trist și depresiv? Poți transforma divorțul notarial într-o petrecere unică. Invită-ți prietenii cei mai veseli, adună provizii pentru cocktail-uri și dansați pe mese pentru a sărbători un nou început în viață. Cine a spus că despărțirile trebuie să fie sumbre? Urmează un nou început, poate mult mai bun!  
  • Evitarea conflictelor cu familia extinsă

  Divorțul este întotdeauna un moment sensibil și poate crea tensiuni în familia extinsă. Cu divorțul notarial, eviți discuțiile aprinse și medierea între rudele tale și ale fostului partener. Totul va fi mai puțin complicat și mai ușor de gestionat. Poți chiar să le spui de-abia după ce actele s-au perfectat deja!!!  
  • Scapă de obiectele din vechea relație care nu te lasă să te transformi într-o versiune mai bună a ta

  Ultimul, dar nu cel din urmă motiv amuzant pentru a alege divorțul notarial este acela că îți oferă posibilitatea de a începe o viață de după divorț într-un mod unic. Poți organiza o petrecere gen tombolă în care să scapi de obiectele și suvenirurile legate de relația ta conjugală. Ba chiar să faci o declarație publică față de prietenii prezenți despre independența și libertatea ta.   

Ce rezultă din cele de mai sus? Că e preferabil un divorț notarial!

  Divorțul notarial este o opțiune minunată pentru cuplurile care vor să se despartă în mod prietenos și lipsit de drame. De la economisirea banilor și evitarea formalităților inutile până la petrecerea divorțului și începerea unei noi vieți în stil personal. Acest proces amuzant și prietenos poate face ca divorțul să fie mai puțin stresant și mai distractiv. De ce să alegi să treci prin toate acele momente tensionate și costisitoare ale divorțului la instanța de judecată când poți opta pentru o cale mult mai relaxată și amuzantă?  

Notă de final: 

Acest articol scris într-un ton vesel și prietenos nu încurajează minimizarea sau trivializarea procesului divorțului. În realitate, divorțul este un eveniment serios și poate avea un impact emoțional semnificativ asupra persoanelor implicate. 

Lasă un răspuns

Scroll to Top