Strategia de redresare financiară după divorț
Strategia de redresare financiară după divorț este esențială după desfacerea legală a căsătoriei. Asta pentru că divorțul poate fi deseori o experiență emoțională și financiară devastatoare. 

În plus față de acomodarea la noua viață temporar de singurătate, poate fi dificil să te descurci financiar. Mai ales dacă te-ai obișnuit să trăiești până acum dintr-un venit comun. Tocmai de aceea strategia de redresare financiară după divorț te poate ajuta cu prisosință. Asta în cazul în care nu te-ai înțeles amiabil cu fostul soț legat de partajul bunurilor comune dobândite în timpul căsătoriei.

Există câțiva pași pe care îi poți face pentru a-ți redresa finanțele după divorț și a-ți construi un viitor stabil și sigur.  

Strategia de redresare financiară după divorț. Pași principali buni de urmat

  Creează un buget detaliat. Primul pas pentru a-ți redresa finanțele este să îți creezi un buget detaliat. Analizează toate veniturile și cheltuielile și identifică zonele în care poți face economii. Fii realistă în privința bugetului și asigură-te că ții cont de toate cheltuielile necesare pentru a-ți asigura un nivelul de trai cel puțin acceptabil.

Redu cheltuielile. După ce ai creat un buget detaliat, identifică cheltuielile care pot fi reduse. Poți lua în considerare renegocierea contractelor de servicii sau de utilități (energie electrică, gaze, telefon, cablu, internet  etc.), schimbarea furnizorilor sau reducerea cheltuielilor neesențiale. Cel puțin temporar, până te pui pe picioare cu veniturile. În plus, poți lua în considerare vânzarea obiectelor de care nu mai ai nevoie sau căutarea unui spațiu de locuit cu o chirie mai mică.

Creează un fond de urgență. În cazul în care nu ai un fond de urgență, este important să începi să economisești. Acest fond de urgență ar trebui să acopere cel puțin 3-6 luni de cheltuieli curente. În cazul în care întâmpini o situație de urgență, vei fi pregătită și nu vei fi nevoită să recurgi la credite sau la împrumuturi de la rude sau prieteni.

Strategia financiară după divorț: aplică pașii ei, dar nu uita de tine!

  Investește în propria ta persoană. După divorț, este important să investești în tine. Poți lua în considerare urmareau unor cursuri de formare profesională, dezvoltare profesională. Sau, foarte important, investiții în sănătatea ta. Investițiile în tine te vor ajuta să fii mai încrezătoare în abilitățile tale și să obții mai multe oportunități de carieră și de creștere financiară în perioada următoare. Iar asta îți va crește stima de sine.

Scapă de datorii. Dacă ai datorii, este important să încerci ca să le plătești cât mai curând posibil. Datoriile pot fi o povară financiară uriașă. Ele îți pot limita posibilitățile tale de dezvoltare pe toate planurile în viitor. Poți lua în considerare obținerea unui credit cu dobândă scăzută sau a unui card de credit cu dobândă redusă pentru a-ți consolida datoriile, dar numai în ultimă instanță. Altfel te vei îngloda și mai tare în datorii!!!  

Lasă un răspuns

Scroll to Top